Mölndal stad ska få nytt centrum.

Nu ska Mölndal få nytt centrum

"Hoppas att det blir bättre med den nya byggnaden"
1:29 min

Idag startade Mölndals kommun sin utställning om hur Mölndals kommuns nya centrum ska se ut. Det ska bli plats för 14 butiker och 480 lägenheter.

– Det behövs för nu har det har inte riktigt karaktären av ett stadscentrum, säger Eva Engman är projektsamordnare på Mölndal stad.

Så vad är det då som kommer möta Mölndalsborna och förbipasserande på E6/E20 i framtiden?

Ett 90 meter 25 våningshus med bostäder och kontor kommer vara ett landmärke, liksom biblioteket i en spets av glas som sticker ut över kollektivtrafikens knutpunkt.

Den stora centrumbyggnaden ska ha två våningsplan med butiker, 140 stycken ska få plats, sen kommer ett parkeringsdäck och ovanpå det, radhus...

Den bild som Mölndals kommun har av den allmänna opinionen är att ett nytt Mölndals centrum är välkommet. Det har visserligen framförts andra åsikter på insändarplats i Mölndals-Posten, men de Mölndalsbor jag träffar är också överväganda positiva.

Men Theresa Nappo som själv jobbar i en butik i Mölndal centrum tycker att det här borta man ha gjort för flera år sedan.

– Det är jättebra, men för sent. Det behövs mycket mer butiker för det håller på att dö ut. Det var mer försäljning här förr men det har blivit sämre och sämre, så vi hoppas att det blir bättre med den nya byggnaden, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".