Inbrottsvåg i Göteborg

Under natten har minst 13 hem i västra Göteborg och Mölndal drababts av inbrott. De flesta inbrotten har skett i Frölunda.

– Vi vet inte i nuläget om det är samma gärningsmän men det finns all anledning att tro att det är på det viset. med tanke på att såpass många inbrott i ett såpass begränsat område med korta intervaller, så får det oss att tro initialt atty det kan röra sig om ett gäng som sysselsätter sig med sånt här, Anders Oxelbrand, inre befäl vid polisområde Syd.

Polisen vill nu ha allmänhetens hjälp och söker efter vittnen. De drabbade områdena är Frölunda, Hovås och Mölndal.

– Vi är nyfikna på om människor har sett suspekta individer i området, som har burit på saker mitt i natten eller betett sig konstigt i största allmänhet.

Med enkla medel kanske man också förhoppningsvis kan avskräcka tjuvarna från att göra inbrott i ens hem.

– Att trycka på är att man försöker i största mån ta hjälp av vänner och bekanta att se till bostaden. Att man har lampor i huset som man tänder med timers vid olika tidpunkter för att få det se så bebott ut som möjligt. Få hjälp av grannar att plocka bort tidingar ur brevlådor och sånt. Be varandra om hjälp kort och gott, säger Anders Oxelbrand, inre befäl vid polisområde Syd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".