Årsmöte avgör om Öis och Qviding går ihop

Joacim Nordh: Vissa är jätterädda om namnet Qviding
3:09 min

Det blev blandade reaktioner från medlemmarna i Qviding FIF när de hade möte i kväll och fick veta att styrelserna i Qviding FIF och Örgryte Idrottssällskap vill att klubbarna ska slås ihop till Örgryte IS. Den nya föreningen skulle då bli en av Sveriges största fotbollsföreningar, med cirka 1 500 aktiva ungdomar.

– Det var många som reagerade på namnbytet framför allt, säger Joacim Nordh, ordförande i Qviding FIF. Det här handlar både om hjärta och hjärna. Men vi ska gå vidare med det här i en projektgrupp. Till våren hoppas vi att det ska vara genomfört.

Varför har ni sökt det här samarbetet?

– Med de ytterst begränsade resurser som vi har, så har vi oerhört svårt att realisera det vi vill. Då menar jag Superettaspel med herrarna och division ett spel med damerna, och fortsätta att ha den fina ungdomsverksamheten. Vi ser att vi har kommit lite till vägs ände.

Vad händer om många av medlemmarna inte vill genomföra det här?

– Om en majoritet inte vill det, då blir det inget. Det är ett demokratiskt beslut som ska tas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".