Projektet har gett 1000 nya jobb. Foto: Björn Larsson Ask/Scanpix.

Lyckat projekt ger nya arbetstillfällen

Anna-Lena Johansson: Bra att företagen vågat satsa
1:13 min

Business Region Göteborgs projekt Expedition framåt har under tre år skapat 1 000 nya jobb. Därför fortsätter nu satsningen - trots att budgeten stramats åt ordentligt.

– Vi har ju haft en väldigt kraftig lågkonjunktur och det väldigt positivt att så många småföretag haft vilja och mod att satsa under dessa år. Det är därför det kunnats skapa 1 000 nya jobb, säger Anna-Lena Johansson, chef för företagsutvecklingen på Business Region Göteborg.

Projektet, som varit i gång sedan 2008, syftar till att öka antalet jobb inom småföretagen i regionen. Hittills har tusen jobb skapats och då handlar det främst om arbeten inom tjänstesektorn.

Totalt deltar över 650 företag i programmet för att få hjälp med att utveckla och expandera sin verksamhet.

– Vi stöttar och inspirerar företagen genom att höja deras kompetens. På så sätt vågar de att satsa för att expandera, säger Anna-Lena Johansson.

Programmet har under åren finansierats med pengar från EU. Men trots att det stödet försvinner nu kommer Expedition framåt att fortsätta.

– På grund av det goda resultatet och kunskapen om att många småföretag behöver hjälp så väljer vi att fortsätta. Målet är att få företagen att växa och på så sätt skapa fler arbeten i Göteborgsregionen, säger Anna-Lena Johansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".