Kent olsson och byggföretagets vd kastar bort den första skopan jord. Foto: Marcus Léonarde.
Nya Kamratgården

Nu är ombyggnationen igång

"Vi är tvungna att göra den här investeringen"
1:18 min

I morgon påbörjas rivningen av IFK Göteborgs anläggning Kamratgården vid Delsjön i Göteborg.

En glad Kent Olsson, ordförande i IFK Göteborg, tog i går fick det första spadtaget till nya Kamratgården som ska stå klar till årsskiftet.

– Det är fantastiskt, men det finns en viss nostalgi naturligtvis. Men den har man hunnit bearbeta nu för kåken är sliten och vi har länge behövt bygga något nytt. Så vi känner bara tillförsikt för vi kommer att få Sveriges modernaste idrottsanläggning i miljön här uppe. Jag tror att vi blir oslagbara på den punkten, säger Kent Olsson. 

Ett tjugotal personer hade igår eftermiddag samlats i det strålande solsken för att se Kent Olsson ta det första spadtaget till den nya kamratgården vid Delsjön. Den gamla anläggningen, som stod klar 1961, ska börja rivas redan i morgon. Den nya, nästan 2 000 kvadratmeter stora byggnaden i två plan, ska stå klar i slutet av december. 35 miljoner kronor kommer det hela att kosta. 

– Det är mycket pengar, men vi är tvungna att göra den här investeringen för att kunna utveckla fotbollen, säger Kent Olsson.

Marcus Léonarde
marcus.leonarde@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".