Bilden visar inte Bollekollen. Foto: Scanpix.

Miljarddröm i Bollebygd

Ägaren: "Hoppas det att det blir verklighet"
1:11 min

Bollebygd skulle kunna få världens största inomhusskidanläggning. Bollekollens ägare är på väg att sälja backen, och avslöjar nu att det intressantaste förslaget är att göra en inomhusskidbacke av hela Bollekollen.

Flera anbud på Bollekollen har kommit in till ägaren Göte Gustavsson, och det intressantaste just nu är att sätta tak över hela Bollekollen och skapa världens största alpina inomhusanläggning.

– De har haft option i två års tid och betalat mig för att jag inte ska sälja till någon annan. Det är väl fina planer, och jag hoppas det blir verklighet för det behöver vi i Sverige.

Göte Gustafsson avslöjar att entreprenören och boråsaren Johan Holström under ett par år har haft option på att köpa Bollekollen, men optionstiden har gått ut och backen ligger nu ute till försäljning för alla som är intresserade.

Det är förstås hisnande summor det handlar om för att skapa världens största inomhusskidbacke av Bollekollen - upp mot en miljard kronor enligt Göte Gustafsson.

Entreprenören Johan Holmström berättar för P4 Sjuhärad att han och flera andra personer har arbetat seriöst på planerna under ett par år, men den dåliga konjunkturen har dock lett till att planerna just nu ligger på is. Holmström säger att han dock inte har stängt dörren helt för projektet.

Ägaren Göte Gustafsson hoppas fortfarande att det ska bli en inomhusbacke av Bollekollen.

– Det är väl fina planer och hoppas det att det blir verklighet för det behöver vi. Det låter väl jätteintressant: herregudena då vad det skulle ge för svenska landslag och alla som skulle träna där. Det är ju bra mått och höjd på den (backen). Det hade nog gjort susen för lilla Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".