Boxningsklubb anmälde pojkes familjehem

0:55 min

En boxningsklubb Göteborg har anmält till Socialstyrelsen att en av klubbens juniorer farit illai ett familjehem i Härryda där han varit placerad. Enligt anmälan ska pojken ha gått ner kraftigt i vikt och saknat kläder.

Det var i julhelgen som ledare i boxningsklubben upptäckte att pojken - en femtonåring - inte hade det bra i sitt familjehem i Härryda. Pojken hade då tillbringat juldagarna i ett av klubbens omklädningsrum och levt på bara te och sockerbitar. Pojken hade lämnat familjehemmet och vill inte tillbaka dit.

Sedan han placerades där i somras hade han gått ner 30 kilo i vikt för att han mådde psykiskt dåligt. Han hade inte ordentligt med kläder och inga vinterkläder, utan gick klädd i sommarjacka.

En annan av boxningsklubbens tränare tog hand om 15åringen och han är nu familjehemsplacerad hos honom i stället.

Placeringarna har skötts av Mölndals kommun. Enligt den anmälan, som gjorts av boxningsklubben, har Mölndals kommun brutit mot FNs konvention mot barns rättigheter och inte haft tillräcklig kontroll över hur familjehemsplaceringen i Härryda fungerade.

Anne-Charlotte Horgby
anne-charlotte.horgby@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista