Ingen sammanslagning av ÖIS och Qviding

1:31 min

Fotbollsklubbarna Qviding och ÖIS kommer inte att gå samman till ett lag. Frågan har utretts under flera veckor, men på tisdagen meddelade klubbarna att man inte kunnat enas om en lösning.

– Vi har inte våra medlemmar med oss, säger Qvidings styrelseordförande Joakim Nordh till P4 Göteborg. Det behövs en två tredjedels majoritet för en sammanslagning och det har vi inte.

Dessutom så vill inte medlemmarna byta bort namnet Qviding, förklarar Joakim Nordh.

Örgrytes ordförande Lars Ranäng konstaterar att diskussionerna med Qviding förts i en positiv anda, men även han pekar på att kulturskillnaderna varit för stora och att namnfrågan inte har kunnat lösas.

– Det fanns väldigt många fördelar, men ett antal nackdelar också. Då insåg vi att det var bättre att vi inte genomförde detta, säger Lars Ranäng.

Hur känns det?
– Besviken kan jag väl säga att jag är, men samtidigt så vet vi nu var vi står.

I och med att sammanslagningen av klubbarna inte blir av kommer Örgrytes representationslag att spela i division 1 kommande säsong, medan Qviding tar platsen i Superettan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista