Håkan Juholt och Carin Jämtin på valberedningens presskonferens idag. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.

Positiva reaktioner på Juholt

Partik Karlsson (S): ”Håkan är en bra kandidat”
1:21 min

Socialdemokraterna i Göteborgsområdet är nöjda med att Håkan Juholt nu föreslås bli ny partiledare.

Anna Johansson, ordförande för Socialdemokraterna i Göteborg säger i ett pressmeddelande att hon tror att Håkan Juholt har en god förmåga att samla partiet och att de med honom kan få den nystart de behöver.

Även Patrik Karlsson, Socialdemokratiskt kommunalråd i Mölndal är nöjd.

– Jag tycker att det är ett bra förslag. Jag tycker att Håkan är en bra kandidat till posten som partiledare. Framförallt tycker jag att han står med båda fötterna på jorden vad gäller de socialdemokratiska värderingarna, säger Patrik Karlsson.

Vilka frågor tycker du att han bör profilera det socialdemokratiska partiet i?

– Jag tror att han kommer att profilera partiet i just de här värderingsmässiga frågorna, solidaritet och rättvisa. För att det har varit hans paradgren hela tiden och han är väldigt bra på det. Han är framför allt en lysande talare och har ett bra bildspråk som jag tror går hem hos många.

Socialdemokraterna är ju ett väldigt försvagat parti bland väljarna just nu, kan han göra någonting för att förändra den situationen?

– Ja det tror jag. Håkan kommer att bli en enande kraft inom partiet. Nu är han ju inte vald ännu utan kongressen är ju först om två veckor. Men det finns ju inte mycket som tyder på annat än att han kommer att bli vald. Utan jag ser nog Håkan som en enande kraft inom partiet och det gör att vi kommer att stärka våra positioner hos väljarkåren.

Har Håkan Juholt varit ett namn som Socialdemokrater i Mölndal fört fram?

– Ja, Håkan har funnits med bland de namnen från början.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".