Åtal för oprovocerat dråpförsök i Alingsås

Idag är det rättegång i Alingsås tingsrätt mot den 36-årige man som för drygt en månad sedan högg en 25-årig man i ryggen med en kniv på Lilla torget i Alingsås.

Den 36-årige mannen är åtalad för försök till dråp alternativt grov misshandel och olaga hot. Han ska enligt åklagaren ha attackerat den 25-årige mannen med en kniv utanför Gatuköket på Lilla torget i Alingsås. Oprovocerat och utan förvarning högg 36-åringen 25-åringen i ryggen. Med livshotande skador fördes 25-åringen i helikopter till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Varför 36-åringen gick till attack mot 25-åringen är oklart. Han har själv inte kunnat ge någon förklaring. Enligt åklagaren finns det ingen koppling mellan de två männen. Händelsen uppmärksammades av flera personer på torget. Sammanlagt elva vittnen är kallade till förhandlingen i Alingsås tingsrätt. Även 25-åringen kommer att delta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista