Företag har inte råd att handikappanpassa bilar

Bilstödet, som ska räcka till handikappanpassade bilar under hela 2004, redan är slut i Västra Götalandsregionen. Så har det varit de senaste åtta åren - och det har gjort att firmorna som anpassar bilar har lagt ut pengar i väntan på pengarna från staten, men nu har de tröttnat på att agera bank åt staten.

När pengarna till bilstödet från Försäkrningskassan har tagit slut har landets anpassningsfirmor själva fått lägga ut pengar för jobbet dom gör. Detta på grund av att om en person blivit lovad bilstöd har firmorna inte velat neka anpassning och lagt ut pengar själva istället. Många firmor har på grund av detta fått lägga ner sin verksamhet. Förra året låg anpassningsfirman Handicare i Uddevalla ute med 2 miljoner kronor. Något som dom inte klarar av i längden, och nu måste de dra ner på verksamheten, säger Handicares VD, Rolf Knutsson. Frågan utreds just nu vid socialdepartementet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".