Fortfarande oklart vad som ligger bakom stanken i stan

En frän stank av gamla sopor präglar sedan ett par dagar tillbaka vissa delar av centrala Göteborg. Speciellt framträdande är lukten vid Heden, Stampens kyrkogård och Södra vägen.

Fortfarande vet ingen vad som orsakar odören men det finns vissa teorier, säger Anne Svensson, miljöinspektör på miljöförvaltningen i Göteborg.

En blandning av gammal spya och intorkade hushållssopor är kanske det bästa sättet att beskriva den stank som finns på vissa ställen i stan. Värst är det nog vid Stampens kyrkogård, säger Anne Svensson som de senaste dagarna fått ta emot många samtal ifrån göteborgare som vill att lukten ska försvinna. Men det visdade sig vara lättare sagt än gjort, nu lutar det i alla fall åt att lukten har ett samband med lindarna i stan.

Nu har miljöförvaltningen tagit kontakt med olika experter för att ta reda på om lukten beror på den honungsdagg som bladlössen på lindarna utsöndrar, men den teorin tvivlar parkarbetarna Stefan Godsäter och Per Spång på. De håller på att avlusa lindarna i stan och de har inte känt någon lukt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".