Dubbdäcksförbud omprövas i city

0:57 min

Det ser inte ut att bli en fortsättning på förbudet mot dubbdäck i centrala Göteborg.

Idag är det bara miljöpartiet och vänstern i trafiknämnden som är odelat positiva till försöksverksamheten med ett dubbdäcksförbud på Odinsgtan och Friggagatan.

-– Med tanke på det som Trafikverket sa, att det här försöket kanske inte var så särskilt bra. Och med tanke på den debatt som det här har väkt, så vill jag ha väldigt bra på fötterna om vi ska gå vidare med det här försöket säger Owe Nilsson, socialdemokratisk ordförande i trafiknämnden.

I maj månad kommer en utvärdering av försöksverksamheten med dubbdäcksförbudet att läggas på trafiknämndens bord.

Då kommer nämnden också att besluta om en nedläggning av dubbdäcksförbudet, eller vilket är mindre troligt, en fortsättning av försöket.

Trafiknämndens ordförande Owe Nilsson ser sig redan om efter andra lösningar, när det handlar om dubbdäckstrafik på Göteborgs gator.

-– Det finns ju andra sätt att hantera en sådan här fråga, men det är då inte beslut som Göteborgs stad äger, utan statsmakterna.

Det kan ju eventuellt handla om att lägga en avgift på dem som kör med dubbdäck.

Men detta är ju inte en kommunal fråga utan en statlig, menar Owe Nilsson.

Tommy Johansson
tommy.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista