Palestinskt lag stoppas av Migrationsverket

Ett lag där israeler och palestinier spelar tillsammans kommer att delta i Gothia cup. Men samtidigt är det ett annat lag från Palestina som inte får vara med i turneringen. Migrationsverket har avslagit deras ansökan om visum eftersom man anser att risken att de stannar i Sverige är för stor.

61 olika nationer finns representerade i årets Gothia cup och om det inte är första gången, så var det i alla fall bra länge sen som ett lag från västbanken planerat att komma till tävlingarna.

Men i sista stund så avslog Migrationsverket deras ansökan om visum och tillät inte det palestinska laget att komma hit. Detta trots att åtta andra palestinier som spelar i det sk peaceteamet får spela i turneringen och att laget tidigare tävlat i andra europeiska länder utan problem.

Ändå anser Migrationsverket att risken för avhopp är för stor för att laget ska få komma, säger Anette Grafen Silander, enhetschef på Migrationsverkets tillståndsenhet i region mitt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista