Idag startar O-ringen i Göteborg

Efter Partille Cup i handboll, Världsungdomsspelen i friidrott och Gothia Cup i fotboll är det idag dags för nästa stora idrottsevenemang i Göteborg - O-ringen i orientering.

Omkring 15 000 orienterare kommer den kommande veckan att fylla skogarna i och kring Göteborg. De allra flesta deltagarna är så klart motionärer - men idag handlar det enbart om eliten som samlas mitt i centrala Göteborg för den första etappen.

Efter dagens prolog kommer O-ringen att fortsätta till Partille, Kungälv, Skatås, Torslanda och Lindome där segrarna i alla klasser kommer att koras efter en jaktstart där först i mål är vinnaren. Och när det gäller eliten så kan publiken se fram emot en högkvalitativ tävling.

I eftermiddag stängs flera gator i centrala Göteborg under invigningen och därefter väntar en konsert.

Kungsportsavenyn stängs av för trafik mellan Engelbrektsgatan och Götaplatsen från klockan 16 till cirka klockan 23. Även Viktor Rydbergsgatan och Berzeliigatan mellan Arkivgatan och Johannebergsgatan stängs av under samma tid.

För kollektivtrafiken innebär det att hållplatserna Götaplatsen och Park Avenue dras in ca kl 16-23. Linjerna 40 och 45 byter hållplatslägen vid Valand till läge A och B. Linjerna 49 och Flygbussen får tillfällig hållplats vid Berzeliigatan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista