Saab

"Vi har gjort allt vi kan"

Saab lånar inte upp hela EIB-lånet och Riksgälden minskar i sin tur sin del i Saab så att de kan få in pengar. Det var beskedet från Riksgälden under eftermiddagen igår och togs emot med glädje av den ryske bankmannen Vladimir Antonovs svenska talesperson Lars Carlström.

– Stort genombrott, säger han till P4 Väst.

– Självfallet är det ett stort genombrott och det ju intressant att se att Riksgälden har godkänt det förslag som har tilldelats dem. Det är glädjande, kommenterade han.

Saab har tidigare annonserat att de vill sälja sina fastigheter som ett sätt att få in pengar snabbt, vilket nu kan bli möjlighet genom att Riksgälden släpper på en del av säkerheten, ett beslut som först måste godkännas av regeringen.

Men att det skulle vara Antonov som är spekulant på fabriken i Trollhättan kan Lars Carlström inte bekräfta.

Under tiden står produktionen inne fabriken helt stilla och har så gjort sedan i tisdags i förra veckan, något som Lars Carlström snart vi se ändring på.

– Nu ligger bollen hos regeringen, vi har gjort allt det vi kan och är beredda att göra det vi ska.

Riksgälden vill inte säga hur de ska rekommendera regeringen att göra, men vilket svar förväntar du dig?

– Jag kan inte se något annat rimligt svar än att de godkänner förslaget naturligtvis. Det finns ingen annan väg just nu.

Vad händer annars?

– Det vill jag inte ens tänka på, men det verkar helt galet, säger Carlström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".