System med inringda bussar får kritk

Sedan en dryg månad tillbaka måste resenärerna på Hisingen ringa för att vissa bussar ska gå enligt tidtabellen. Ett system som får kritk av de som bor i området och är beroende av kollektivtrafik. 

Bristande information, och ett omständigt system. Det säger Annelie Karlsson som bor i Säve är de största problemen. Dessutom har det bussbolag som kör den behovsstyrda trafiken brustit. Busschaufförer som inte kan vägen och som inte själva kan tala om om en viss tur behöver beställas eller inte förvirrar, säger hon. På Västtrafik säger man att ringsystemet har fungerat bra. Förutom på linje 37 där det nya systemet motarbetas med näbbar och klor. John Hill, som är ansvarig för bussarna på den här delen av Hisingen säger till Västekot att han tycker det här är ett sätt att förbättra trafiken, eftersom de aktuella linjerna annars skulle bantas ner eller försvinna helt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista