Foto: Samir Bezzazi/Sveriges Radio.
Bostadsfronten

Bostäder kan hamna i annan förvaltning

Idrotts- och föreningsnämnden, som äger flera fastigheter i bland annat Slottsskogen kan komma att flytta över förvaltningen av bostäderna till andra delar av kommunen. I går kunde Västekot avslöja att några av kommunens mest attraktiva bostäder lottats ut bland ett godtyckligt fåtal.

-- Det är klart att det inte ska gå till på det här sättet. Utan de bostäder som kommunen har ska göras tillgängliga för göteborgarna, det är fullständigt självklart, säger Anna Johansson (S) som är idrotts- och föreningsnämndens ordförande.

– Det ligger just nu bordlagt ett yrkande i nämnden om att se över om de bostäder som finns i idrottsförvaltningen om det finns möjlighet att flytta över de bostäderna till annat bolag eller annan förvaltning i Göteborg som har bostäder. Det har inte idrottsförvaltningen och vi är inte säkra på att vi ska ha det. Och dessutom att så länge vi har det så ska bostäder anmälas till Boplats Gbg när de blir lediga, fortsätter hon.

Varför har förvaltningen de här bostäderna?

-- I till exempel Slottsskogen finns ett antal gamla fastigheter och när man delade upp verksamheten …så följde … ja, hur det gick till det har jag inte en aning om men de fastigheter som fanns har placerats i olika förvaltningar. Och jag är inte säker på att den gamla nämnden ens har varit medveten om att man har haft bostäder att förvalta.

Nämnden sammanträder senare i april och Västekot följer naturligtvis upp ärendet med bostadsförvaltningen.

Läs mer på Bostadsfronten

#link=250950# är P4 Göteborgs satsning där vi, tillsammans med er som lyssnar, granskar bostadssituationen i Göteborg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".