Göteborg

Nya bilbränder i Tynnered

Två bilar sattes i brand vid Tynneredsskolan i Göteborg på måndagseftermiddagen. Polisen ser tydliga kopplingar till oroligheterna i förra veckan och under natten kommer extra många poliser att patrullera gatorna.

Några dagars påsklugn blev det. Men under annandagen blossade oron upp igen i Tynnered. Två bilar påträffades brinnande strax före 17-tiden i närheten av Tynneredsskolan. Vittnen på platsen uppger att de sett två killar springa från platsen.

– När vi kommer dit anträffar vi en pet-flaska med brännbar vätska i, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman.

Brandmän släcker elden, men inga misstänkta kan gripas av polis.

Vilka kopplingar gör ni till tidigare bilbränder i Tynnered?
– Det här är ju i samma område, så det är väl tydliga kopplingar till det som har inträffat tidigare, säger Thomas Fuxborg.

Förra veckan drabbades stadsdelen Tynnered av bilbränder, stenkastning och annan skadegörelse. Då beslutade polisen att sätta in extra resurser för att få stopp på utvecklingen. Natten till tisdag fortsätter ett extra stort antal poliser att patrullera gatorna.

– Sedan får nya beslut tas i morgon om fortsättningen, säger Thomas Fuxborg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".