Foto: Linn Olsson/Sveriges Radio.

Chistian Skaar Thomassen: Man gömmer det inom sig

Chistian Skaar Thomassen ska också ha blivit utsatt för övergepp och har skrivit ett kapitel i Patrik Sjöbergs bok "Det du inte såg".

– Jag vet inte om jag någonsin hade kommit ut med det här, precis som andra har hållit inne det. Man paketerar detta inom sig och gömmer det någon gång där under tonåren.

– Nu var det min flickvän som ställde mig mot väggen när jag började prata om hur mycket tid man spenderat med Viljo. På sätt fick det mig att prata om det här och först då förstår man vad som har hänt, att man inte har någon skuld inom detta och vilken feg man som gjorde detta. Därifrån och att gå vidare är en process.

– Jag finns chans att prata med Patrik 2009 första gången lite mer privat. Då ville jag konfrontera och fråga om han upplevt något liknande eftersom han bode med Viljo. Han blev oerhört skärrad och chockad men sa inte att han själv var utsatt.

Men det startade ändå en process inom Patrik Sjöberg.

– Ja, det var nog samma för Patrik som för mig. Han hade lagt det bakom sig och begravt det där med Viljo och det tog honom ett år från att jag pratade med honom till att han drog undan mig och berättade för mig rakt upp och ner för första gången.

Tror du att det finns fler som utsatts för övergrepp?

– Jag vet att det är fler. De som känner att de vill prata om det får gärna kontakta mig och Patrik. Vi har öppnat en dörr nu.

Linn Ohlsson
linn.ohlsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".