Göteborgare stupfull med 4-åring i båten

En 38-årig göteborgare greps av kustbevakningen utanför Varberg igår kväll, misstänkt för grovt sjöfylleri. Polisen ser allvarligt på det som hänt eftesom han hade med sig sin fyraåriga dotter i båten.

Thomas Solenius på hallandspolisen säger till Radio Halland att det kunde slutat riktigt illa eftersom det var mycket fartyg i trafik igår. Det var strax efter klockan 7 på kvällen som sjöräddningen fick larm om att en motorbåt låg och drev i t-leden som är det stråk där stora handelsfartyg går i trafik. Kustbevakningen kontaktades och när dom kom fram låg mannen helt utslagen inne i båten. Mannens 4-åriga dotter som också var med i båten, skrek och var väldigt rädd. Mannen har tillbringat natten i fyllecell och den fyraåriga flickan hämtades av sin mamma. Det är nu sjöåklagare i Göteborg som bestämmer vad mannen ska åtalas för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista