Kompensation för bilförmån ligger fast

167 förvaltningschefer i Göteborgs stad får nöja sig med att bara delvis bli kompenserade när deras bilförmåner försvinner.
Det står klart efter ett möte mellan chefernas företrädare och kommunledningen under onsdagen.

De rödgröna partierna klubbade nyligen igenom kompensationen på 5200 kronor i månaden (inklusive pensionsavsättning) i kommunstyrelsens personal- och arbetsmarknadsutskott.

Agneta Jögård, som företräder 167 församlingschefer med förmånsbil, säger att hon vid ett möte med kommunstyrelsens presidium på onsdagen fick beskedet att kompensationen inte kommer att ändras.

Enligt Agneta Jögård är missnöjet bland cheferna stort med hur kommunen skött dialogen. För många är också det verkliga förmånsvärdet avsevärt högre än kompensationen.

Förvaltningschefer som inte godtar det nya avtalet blir uppsagda, enligt förslaget från den rödgröna majoriteten.

Bara någon enstaka chef har avstått från förmånen och fått en kompensation på 2000 kronor för det. Deras kompensation kan nu alltså höjas med 3200 kronor.

Men partierna är oeniga och frågan ska behandlas i kommunstyrelsen. Den borgerliga oppositionen vill ersätta cheferna för det verkliga förmånsvärdet.

Från januari i år får 21 heltidspolitiker i Göteborg 2700 kronor i månaden i ekonomisk kompensation efter att deras bilförmåner avskaffats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".