Foto: Lasse Nilsson/Sveriges Radio.

De borgerliga partierna valspurtar i Göteborg

"Hoppas människor rättar till att det blev fel i höstas"
1:25 min

Alliansens partiledare med statsminister Fredrik Reinfeldt i spetsen besökte idag Göteborg för att elda på sina valarbetare vid valstugorna på Kungsportsplatsen.

– Jag hoppas människor nu rättar till att det blev fel i höstas och kommer ihåg att den rösten inte räknas längre, säger Fredrik Reinfeldt.

En av stridsfrågorna i den regionala debatten har varit synen på sjukvård. Socialdemokraterna tycker att ni står för privatiseringar, men moderate regionrådet Johnny Magnusson har slagit ifrån sig. Hur är det egentligen?
– Det som skiljer oss från S är att vi tycker att medborgarna ska ha mer makt att göra egna val och att medarbetarna ska ha större utvecklingsmöjligheter på sina arbetsplatser. Och vi tycker att det är viktigt att vårdvalet som införts vidareutvecklas.

Så det blir mer privat sjukvård i regionen om alliansen vinner?
– Vi vill ha en i grunden skattefinansierad sjukvård, där människors val av sjukvård styr vem som utför den. Men det är en skattefinansierad sjukvård utan andra avgifter än patientavgifterna som vi står för.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".