Kulturellt kreativt knytkalas

1:15 min

Världskulturmuseet blir imorgon en mötesplats för artister, konstnärer och entrepenörer i vad som mest kan liknas vid ett kreativt knytkalas som har fått namnet Sharea. Navid Modiri är en av initiativtagarna:

Sharea är en kombination av sharing och area. Det är Sveriges största knytkalas, säger Navid Modiri som är en av initiativtagarna:

--Jag och David Stjärnholm startade det för två år sedan. Tanken var att skapa en mötesplats där människor delade med sig. Allting som inte är under utveckling är under avveckling. För problemet kommer utvecklas, och därför måste lösningen alltid utvecklas också.

Inträdesbiljetten till Sharea är att man bidrar med något, det kan vara precis vad som helst. En föreläsning, ett konstverk eller något så enkelt som en rtanke.

En av de som kommer medverka i morgon är Erik Torstensson från företaget Creatables, som jobbar med produktutveckling av skräp:

– Vi kommer dela med oss av ideer om hur man återvinner material som man slänger annars. Till exempel kartböcker, som blir daterade rätt snabbt, men sidorna är fina! Man kan sätta ihop dem till en skittuff lampa att ha hemma. Det blir en liten creatables-maskin där, som återvinner material, säger Erik Torstenson.

Sharea äger rum på Världskulturmuseet imorgon förmiddag.

Daniel Breece
daniel.breece@sr.se