Höjda servicekrav på nya taxichaufförer

Taxiförare behöver lära sig att ge bättre service till barn och funktionshindrade, men också att det är viktigt att hålla bilen ren och vara försiktiga med parfym så inte allargiker får problem. Vägverket har i dagarna infört ett nytt kapitel i provet för att få taxiförarlegitimation och där betonas vikten av att taxiföraren ska ha en serviceinriktad attityd och respektera olika människors behov.

För att få taxiförarlegitimation krävs idag att man har b-körkort har fyllt nitton år och klarat teoretiprovet hos Vägverket. Något förarprov görs inte längre. Från november kommer en del av provet präglas av vägverkets nya föreskrifter och det gör att frågor om hantering av rullstolar och berusade personer kommer finnas med i provet. Hans Kolmodin, sektionschef på Vägverket, säger till Västekot att ändringarna skett efter önskemål från taxibranschen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista