Saab

Saab-anställda fick inga besked

5:47 min

I dag var fabriksarbetarna på Saab kallade till jobbet för ett informationsmöte i en fabrik som stått stilla sedan början av april. Men några klara besked fick de inte – förutom att de imorgon ska infinna sig på fabriken igen.

Många har frågor kring när fabriken kan starta igen och om det blir någon lön på torsdag som utlovat. Men enligt Gunilla Gustavs på Saabs pressavdelning skulle "inget nytt som inte redan är känt att sägas".

Och inget nytt dök upp.

– Det var samma information som innan midsommar. Avsikten är att lönernas ska betalas ut på torsdag. Tills pengarna syns på kontot är jag återhållsam, säger Fredrik Almqvist, anställd på Saab.

De anställda i fabriken infomerades i sina arbetslag och Gunilla Gustavs kunde inte innan mötet uppge om företagets vd Victor Muller kommer vara på plats i Trollhättan.

Även Mattias Larsson, montör, arbetar på Saab.

– Vi fick inte reda på något nytt. Jag åker väl med hem samma brist på vetskap som jag hade innan. De jobbar med en lösning men det blir inget start ännu på ett tag, säger Larsson.

Innan mötet sa IF Metalls, Håkan Skött, så här till P4 Väst.

-- Den informationen jag har från företaget just nu är att man ska betala ut lönerna i vanlig ordning. Det vill säga torsdag för oss metallare och fredag för tjänstemännen, säger Håkan Skött, IF Metalls klubbordförande på Saab i Trollhättan.

Skött förklarar för P4 Väst att han inte känner sig säker på att pengarna kommer att betalas ut i tid, men att han hoppas på att pengarna betalas ut planenligt.

Vad händer om det inte blir någon lön på torsdag?

– Då får vi inleda den process som vi gjorde i juni när lönen inte kom för våran del, med betalningsuppmaninger och annat. Det blir samma förfarande som då, säger Skött till P4 Väst.

Imorgon är de anställda kallade till fabriken i Trollhättan igen. Men det är oklart varför.

Källa: P4 Väst