Tre omkomna i helikopterolycka

Tre personer omkom i en heliktoperolycka på lördageftermiddagen vid Orremossen i Vättlefjäll nordost om Göteborg. Helikoptern kraschade i oländig terräng, mitt i ett kärr.

Det var vid tvåtiden på eftermiddage som olyckan inträffade. Flera personer som vandrade i området larmade SOS efter att de först hört helikoptern och sedan en hög smäll följd av tystnad. Men det var ingen som såg nåt eftersom det var mycket disigt.
Området där helikoptern kraschade är mycket otillgängligt och kunde därför endast nås med helikopter och bandvagnar. Till fots tar det närmare en halvtimme från närmsta bilväg.
Den kraschade helikoptern flögs privat och var en fyrsitsig Robinsson 44, med på den här resan var tre personer och samtliga omkom. Deras identitet kommer att fastställas efter helgen.

Under söndagen kommer den kraschade helikopterna att bärgas och flygas med en annan helikopter till en hangar på Säve flygplats för att undersökas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista