Inga överraskningar för Göteborg i budgeten

Regeringens budget för nästa år är en stor satsning på kommuner och landsting, enligt näringsminister Leif Pagrotsky som presenterade budgeten i Göteborg idag.

Några nya besked om exempelvis SAABs framtid eller kraven på förbättrade vägbindelser mellan Göteborg och Trollhättan, finns inte.

Inte heller finns några särskilda förslag som berör Göteborgsregionen, förutom att det blir gratis att gå på Världskulturmuseét.

I budgeten finns pengar som finansierar tidigare löften om att bygga ut exempelvis E6:an i Bohuslän och järnvägen mellan Göteborg och Trollhättan.

- Men det saknas 700 miljoner kronor de kommande tre åren för att bygga dubbelspår mellan Göteborg och Trollhättan om det ska vara klart 2011, säger Banverkets planchef i Väst Per Magnus Bengtsson till Sveriges Radio Göteborg.

Moderata kommunalrådet i Göteborg Jan Hallberg saknar en hel del i budgeten som större satsningar på vägar och järnvägar, en annan skattepolitik och han är inte odelat positiv till satsningarna på kommuner och landsting.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".