Göteborg

Polisen tror på koppling mellan skjutningar

1:43 min

Två män skottskadades vid Karlavagnsgatan på Lindholmen vid 22-tiden på måndagskvällen. Polisen arbetar nu efter tesen att skjutningar har ett samband med den på porrklubben Maxim.

– Vi jobbar utifrån faktiska omständigheter, information och vittnesuppgifter som vi får in. Det betyder att polisen ser samband och därför arbetar vi efter den här tesen, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

Vilka samband det handlar om vill inte Ulla Brehm säga. Hon vill heller inte säga om skottlossningarna på Maxim och Karlavagnsgatan på Hisingen kan vara kopplade till den sprängladdning som detonerade inne på ett café på Andra långgatan sent på söndagskvällen eller den lada som brann ned i Arendal under natten till tisdagen.

– Det är något som omfattas av förundersökningen och som vi inte kan gå ut med nu, säger hon

Enligt Göteborgs-Posten kan dåden vara riktade mot en 37-årig man med kopplingar till Backagänget, en kriminell grupp som ligger i fejd med Bandidos.

Gnistan som fick krutdurken att antända ska, enligt GP, vara när en man tillhörande Bandidos ungergrupp X-team, blev knivhuggen vid ett studentboende på Gibraltargatan.

Det är inget som polisen kan bekräfta men enligt Ulla Brehm har våldet mellan kriminella gäng eskalerat den senaste tiden.

– Det är ingenting jag kan säga generellt men visst är det mycket nu och det är allvarligt. Det är risk för tredje man.

Var beror det på att våldet trappas upp?

– De detaljerna kan jag inte gå in på och det är omöjligt att säga. Nu jobbar vi efter fakta och vi har en förundersökning att ta hänsyn till, säger Ulla Brehm.

De två män som sköts på Karlavagnsgatan vårdas på Sahlgrenska. En av dem är 23 år och skjuten i axeln. Den andra är 29 år och skjuten i ryggen.

Enligt polisen är läget allvarligt för den ene av dem.