Handboll

Gulldén kan hinna till VM

3:27 min

Det har varit många turer kring Isabelle Gulldén och hennes handskada. Det senaste är att stjärnan trots allt kanske kan spela VM i december.

För några veckor sedan kom beskedet om Isabelle Gulldén skadade skotthand. Stjärnan skulle gipsas och inte hinna tillbaka till VM. Men nu har det svängt igen.

Enligt Expressen sattes en skruv in i högerhanden under operationen och Gulldéns tid med gips kortades ner med två veckor, vilket innebär att hon kan hinna tillbaka till VM i Brasilien i december.

Men förbundskapten Per Johansson vill inte hoppas för mycket.

– Fakta är att hon går i gips och att vi den här veckan ska spela EM-kval. Den frågan får vänta någon vecka tills vi har gjort den här veckan. Jag vet bara att det är möjligt att hon kan vara med, men jag funderar inte så mycket på det den här veckan, säger Johansson till Radiosporten.

Men du har inte räknat bort henne helt?

– Jag räknar aldrig bort någon helt, men jag försöker också koncentrera mig på de spelare som är friska, det är det absolut viktigaste. Det är de som är på plats som jag jobbar med och sedan om de som är lite skadade kommer tillbaka så jobbar vi med dem, men just nu jobbar vi inte med dem, säger Johansson.

Johanssons målsättning är att ta ut alla spelare den 2 november, men finns det en chans att några spelare kan hinna tillbaka från skada så lämnar han några luckor.

Men förbundskaptenen tänker också längre än VM i Brasilien.

– Vi har OS-kvalet som ett jättestort mål, VM är viktigt för oss men det är viktigare för oss att vi inte sabbar något med de här skadade spelarna så de inte kan vara med i OS-kvalet. Det sämsta scenariot är att de pressas fram och spelar VM och sedan missar OS-kvalet, säger Johansson.

OS-kvalet inleds i slutet av maj. Om Norge vinner VM är Sverige dock klara för OS, eftersom Norge vann EM-guld och Sverige EM-silver förra året.

Mats Dahlberg
mats.dahlberg@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se