Björn kan ha siktats i Floda

1:14 min

Det kan förekomma björn i skogarna i Floda. Det är i alla fall vad flodabon Aram Kamal fått höra var vad han stötte på när han var ute och plockade svamp.

– Jag trodde det var min sista dag när jag såg den, säger naturvännen Aram Kamal. Jag visste inte att den stora grejen var en björn som kom emot mig i den täta skogen där jag var ensam.

Det kan ha varit en björn som Aram Kamal såg, säger rovdjursinventeraren på länstyrelsen Hans Hellman till Västekot. Det är mycket ovanligt att björnar rör sig i skogarna i Lerumstrakten men från Sjuhäradsbygden har han exempelvis fått in rapporter om björn i år.

Den uppjagade Aram Kamal visste då inte vad det var han såg cirka 30 meter bort i granskogen. Mer än att det kom något stort och brunt på två ben som utstötte arga läten.

– Över två meter var den. Den var så stor med tjocka håriga ben. Jag undrade vad det var som kom emot mig. Jag var så rädd och bara sprang, minns Aram Kamal.

Nu har busvädret och trampet av älgjägare troligen utplånat alla spår som björnen kan ha lämnat. Det är synd tycker Aram som velat komma tillbaka och leta.

– Det är inte roligt att komma ensam. Jag hade tänkt ta med mig min son men annars har jag tänkt komma tillbaka till den platsen där vi står nu och där allt hände.

Epp Anderson
epp.anderson@sverigesradio.se