Långared i chock efter dubbelmord

Fortfarande är det oklart vem som ligger bakom morden på det par i 70-årsåldern som i går hittades döda på en gård i Långared utanför Alingsås.

– Det är ett mycket fult mord. Det är ett oförvitligt gammalt strävsamt lantbrukarpar som av någon anledning blivit utsatt för väldigt grovt våld, säger Thord Haraldsson, chef för länskriminalen i Trollhättan.

Polisen åkte till huset efter ett larm, och fann då en död man i en lada och inne i boningshuset fann polisen en död kvinna.
– Vi fick ett larm från SOS som berättade att en person hade ringt till dem och sagt att det hänt något allvarligt. Då åker vi dit och finner en död man i en lada, säger Ulla Brehm, presstalesman för polisen i Västra Götaland.

– Mannen hittades i en lada tillsammans med djuren som fanns i ladan, säger Brehm.

De två är nu identifierade.

– Hur de har bragts om livet går vi inte ut med men omständigheterna på platsen var sådana att vi rubricerara detta som mord. De var utsatta för mord, säger polisens presstalesman Ulla Brehm till P4 Göteborg.

Och enligt uppgifter från bland annat TT ska mordet ha varit mycket brutalt.

I ett garage intill fanns nio personer, sju av dessa hämtades till förhör. De skulle enligt polisen hämta det äldre nu mördade paret för att sedan åka till en gemensam sångövning.

Området är nu avspärrat och polisen påbörjar en teknisk undersökning på platsen.

Sveriges Radio P4 Göteborg / TT