IFK GÖTEBORG

IFK Göteborg: ”Det är inte klubben som granskas”

P4 Göteborg pratade med IFK Göteborgs ordförande, Seppo Vaihela, sent på onsdagskvällen. Då satt han i ett möte med klubbledningen angående de anklagelser som SVT-programmet Uppdrag Granskning riktar mot klubbens storsponsor Prioritet Finans.

– Det är viktigt att komma ihåg att det inte är IFK Göteborg som granskas, säger Seppo Vaihela.

Enligt Uppdrag granskning har Prioritet finans bland annat köpt fakturor för 4,5 miljoner kronor av ett företag styrt av en brottsling med bland annat konkurser och ekobrott i bagaget.

Programmet visar också på att en rad ekonomiska brottslingar ska finnas i företagets kundkrets.

Delar av IFK Göteborgs klubbledning har sett programmet tillsammans och när P4 Göteborg pratar med klubbens ordförande Seppo Waihela vid 22-tiden är han försiktig.

– Vi sitter i möte just nu och ska skicka ut ett pressmeddelande under kvällen, säger han.

Har ni fortsatt förtroende för Prioritet Finans?
– Vi håller på att diskutera detta och och kommer med ett pressmeddelande under kvällen. Det är viktigt att komma ihåg att Prioritet Finans ser på detta helt annorlunda gentemot Uppdrag Granskning. Det är två olika sätt att se på saken, säger Vaihela.

Senare på kvällen upprepade klubben budskapet i sitt pressmeddelande att det inte är IFK Göteborg som granskas i programmet. Klubben poängterar även att man ska diskutera frågan med Prioritet Finans för att saken ska "redas ut" så snart som möjligt.