Nyinvigning för populär lekplats

1:36 min

Igår nyinvigdes lekplatsen Plikta i Slottsskogen. Göteborgs stad har satsat fjorton miljoner kronor på att göra en upplevelselekplats med attraktioner för både små och stora barn.

– Jag upptäckte att min barndoms lekplats har förändrats och blivit mycket bättre. det var väldigt roligt och det sa barnen också att det var som ett litet Liseberg, säger Mikael Rudolph.

Vad har pappa roat sig med då?

– Pappa har ett bra alibi i form av små barn här. Jag kan låtsas att det är för barnens skull fast jag har haft roligt också.

Vad tycker du var roligast här då?

_ En sak som snurrade, säger sonen Nils.

Och valen då, har du vågat gå in i den?

– Ja, det var stort.

Nils Rudolph med pappa Mikael var nöjda med lekplatsen där man kan hoppa, studsa, klättra och utforska om man är ung och för de lite äldre finns utomhusgym, schackspel och boulebana,  så alla får sitt,

– Om du tittar dig omkring så är det inte de traditionella lekredskapen med röda och blå skivor, stegar och rutschbanor. Här är det mera pedagogiskt inbakat också vilket gör att barnen ska försöka använda sig fantasi.

– Och vi spinner vidare på det spåret i och med att vi har bemannat Plikta igen med pedagoger, naturfolk och även våra djurvårdare kommer att vara här nere och ha pass om djur och natur vilket ska spela an på lekplatsen, säger Per Åberg, chef för Slottsskogen.

Marianne Gråhn
marianne.grahn@sr.se