Handboll

Sjunde raka för Sävehof

Bortalaget Lugi hade en femmålsledning i upptakten av den andra halvleken, men tappade och förlorade klart mot Sävehof med 26-22.

Hela Lugilaget verkade mer taggade i första halvleken än det serieledande hemmalaget och i halvtid ledde gästerna från Lund med 13-10. Även i inledningen av den andra halvleken såg det bra ut för Lugi och man ledde som mest med fem bollar. Då började Sävehofs upphämtning.

Kanske kände sig Lugi trygga med sin ledning, men ikväll fick man lära sig läxan att när man möter serieledarna i deras hemmahall kan man inte slappna av. När slutsignalen ljöd stod den 26-22 på resultattavlan och Sävehof vann med ganska god marginal. 

– När vi bytte försvarsspel till 5-1 så kommer vi upp i nivå och de blir stressade och det är där vi vinner matchen, säger Sävehofs Hanna Fogelström.

– Många blir besvikna tidigt i matchen när det låser sig och i det läget måste vi försöka hitta lösningar istället för att ge upp hänga med huvudena, säger Lugis Nathalie Hagman.

Idag tog svenska landslagets förbundskapten Per Johansson ut truppen till VM i Brasilien i december. Fyra Sävehofspelare är uttagna - men ingen från Lugi. Målvakten Cecilia Grubbström, niometersspelarna Jamina Roberts och Jenny Alm samt överraskningen Hanna Fogelström på högerkanten.

I Lugilaget fick varken skytten och försvarsklippan Sabina Jacobsen eller kanttrixaren Nathalie Hagman någon VM-plats, faktum är att det troligen var på just Hagmans bekostnad som doldisen Fogelström, med bara en landskamp i bagaget fick sin plats.

– Det är givetvis väldigt roligt. Det är klart att man blev förvånad, men man har ju alltid tron på det. Jag ska köra allt vad jag kan när jag är där nere, säger Hanna Fogelström.

I dagens match visade de VM-uttagna spelarna varierande kvalitet. Cecilia Grubbström byttes ut och överglänstes av andramålvakten, Jenny Alm gjorde bra ifrån sig utan att glimra och Jamina Roberts var inte heller anmärkningsvärd.

I det inbördes mötet mellan Hanna Fogelström och VM-petade Nathalie Hagman började det bäst för Hagman som öste in mål medan Fogleström blev utvisad och bänkad i inledningen av matchen. Fogelström lyfte sig ändå i den andra halvleken när hela laget kom igång på allvar.

– Hela laget presterar inte bra och då kan man inte prestera bra själv heller. Klart att jag kan göra det bättre, men andra halvlek är klart bättre så vi går på det istället, säger Hanna Fogelström.

Johanna Cedergren
johanna.cedergren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".