Polisen undersöker skottlossningen på Östra Eriksbergsgatan. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix.
GÖTEBORG

Skottlossningarna tros inte ha samband

Flera vittnen har anmält att det varit skottlossning på Östra Eriksbergsgatan på Hisingen i Göteborg under tidiga lördagskvällen. Skottlossningen i Biskopsgården natten innan lär inte ha något samband säger polisen.

Enligt vittnesuppgifter ska två män som befann sig vid en crossmotorcykel ha kommit i bråk och mc-föraren ska ha avlossat flertalet skott mot den andra mannen som då tog sin tillflykt i en bil. En kula träffade ett fönster till en stängd butik.

Ingen person ska ha skadats i samband med skottlossningen som ska ha ägt rum vid 17.15-tiden på lördagen.

Motorcykeln avvek i riktning mot Eriksbergstorget och är sedan dess försvunnen. Polisen har inte kunnat hitta vare sig motorcykeln eller bilen efter händelsen. Ingen är i nuläget gripen och polisen har ännu ingen misstänkt gärningsman.

Platsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning.

Polisen ser idag inga samband mellan skjutningen i Eriksberg och den i Biskopsgården där personer i två bilar natten till fredag sköt på varann.

- De här bägge händelserna ser vi mycket allvarligt på. Det är inte acceptabelt att det skjuts på öppen gata. Det är ren tur att ingen från allmänheten har kommit till skada säger Ulf Edberg presstalesman på polisen. - Vi gör teknisk undersökning och har en hel del att gå på, men i nuläget är ingen gripen efter helgens skottlossningar säger Ulf Edberg till Västekot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".