Misstänkt människorov:

Flicka hölls inspärrad i ett år

Fyra häktade för människohandel
0:44 min

En 14-årig flicka misstänks ha hållits inspärrad i ett år i en lägenhet i nordöstra Göteborg. Hon befriades av polisen för omkring en vecka sedan. Flickan uppger att hon under tiden i lägenheten dagligen utsatts för hot, misshandel eller våldtäkter.

Åklagaren vill inte kommentera ärendet men enligt häktningsframställan har fyra personer häktats misstänkta för flera brott mot flickan.

Alla fyra är misstänkta för människohandel. En 25-årig man är dessutom misstänkt för misshandel, våldtäkt och våldtäkt mot barn. En 40-årig kvinna är också misstänkt för olaga hot, våldtäkt och våldtäkt mot barn. De andra två som är häktade är en man i 50-årsåldern och en i 60-årsåldern.

Enligt GT ska den 14-åriga flickan ha blivit gravid, men fått missfall.

Tingsrätten har häktat de fyra misstänkta på sannolika skäl, vilket är den starkare graden av misstanke. Men alla fyra nekar till de brott de anklagas för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".