Foto: Claudio Bresciani/Scanpix.

Ledningar för betalstationer snart på plats

Inget beslut ännu om upphandling av betalstationer för trängselskatt i Göteborg men fiberledningarna som ska förbinda stationerna är nästan på plats.

Kommunens trafikdirektör Lars-Bertil Ekman säger till Västekot att fiberkanaler söder om älven blir klara till jul och norr om älven i januari.

Däremot finns det fortfarande inget klart beslut om upphandlingen av  stationerna.

Förvaltningsrätten har inte slutgiltigt avgjort frågan efter att Kammarrätten slagit fast att upphandlingen inte ska göras om.

Berörda företag och Trafikverket har tid på sig till nästa fredag att komma med kompletteringar till Förvaltningsrätten.

Förvaltningsrätten menade först att upphandlingen måste göras om, eftersom Trafikverkets krav på osynligt ljus i stationerna gynnade ett företag.

Trafikverket överklagade och menade att synligt ljus vid betalstationerna kunde vara trafikfarligt och störande, och fick också rätt i Kammarrätten.

Roger Blomqvist

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".