Foto: Fredrik Persson / SCANPIX.

Chefskritik okänd för politiker

"Det är en utveckling vi inte önskat"
1:12 min

Att stadsdelarnas mellanchefer fått mer att göra och att de känner att de inte har kontakt med den politiska ledningen är inget som ansvarigt kommunalråd Mats Pilhem (V) känt till. Nu bemöter han kritiken och tar den på allvar.

Det handlar om mellanchefer som fått mer att göra och som känner att de inte har kontakt med den politiska ledningen. Dessutom har antalet anställda som varje chef ansvarar för fördubblats till 45.

– Om det stämmer att det blivit fler medarbetare per chef på de här nivåerna så är det en utveckling som vi inte hade önskat. Vi hade hellre sett att det skulle gå åt motsatt håll, att man skulle få bättre möjligheter som chef att få kontakt med medarbetarna, säger Mats Pilhem.

Kritiken grundar sig på en enkät som skickats ut till 1000 mellanchefer i stadsdelsförvaltningarna, 500 chefer svarade på enkäten. Mats Pilhem säger att han och den politiska ledningen inne på Börsen ännu inte har fått ta del av fackets undersökning. Därför vill han inte gå in på ytterligare detaljfrågor om hur arbetsmiljön försämrats för de 1000 mellancheferna.

Men uppgifter som att chefer fått dubbelt så många anställda tar ändå Mats Pilhem på allvar.
– Om den allmänna kritiken stämmer, så är det inte det som vi önskat få ut av omorganisationen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".