Polisens nya kommunikationscentral fick extra kostander

Polisens nya kommunikationscentral i Göteborg som under året tagit över verksamheten för hela länet, har medfört rese- och hotellkostnader på flera miljoner kronor.

När året är slut har skattebetalarna betalat närmare två miljoner i extrakostnader.

I nuläget är det 40 personer som bor på hotellen, de allra flesta av dem är poliser och det är personal från Skövde och Uddevalla som kommenderats till länskommunikationscentralen efter att deras centraler lagts ner. På tisdag läggs också den i Borås ner och då kommer det ett tiotal personer även därifrån.

En del har fått hotellboende några enstaka nätter då och då medan andra fått tillgång till lägenhetshotell under hela sitt vikariat.

Och totalt kommer kostanden för resor och hotell att ha nått 1,9 miljoner när året år slut.

Det är ingen slump att det blivit såhär utan har varit planerat sedan länge. För efter att beslutet att kommunikationscentralerna Uddevalla, Skövde och Borås skulle läggas ner så tyckte projektledningen att det var viktigt att till en början ha personal med lokalkännedom på länskommunikationscentralen, därav hotellen och resorna säger Erik Siverbo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista