Elever får extra pengar efter överskott

Ekonomin i stadsdelsnämnd centrum i Göteborg är så bra att 1000 förskolebarn och 1500 grundskoleelever får en återbäring på 1000 kronor per elev.

SDN centrum har fått ett överskott på 10 miljoner - och då beslutade politikerna att 2,5 miljoner går till skolan - med förbehållet att det ska användas till läromedel eller annat pedagogiskt material.

Det är bara de kommunala skolorna som får extrapengar - de 2000 elever som går i friskor i centrala Göteborg får inte ta del av överskottet i Stadsdelsnämnden.

Det totala överskottet i stadsdelsnämnderna på tio miljoner kronor kommer framförallt från äldreomsorgen - färre äldre människor har gjort att det blir pengar över. Förutom en satsning på skolan blir det även personalutbildningar.

Ordföranden i Stadsdelsnämnden Dario Espiga säger att önskemålen om böcker från eleverna på Buråsskolan stärker hans uppfattning om att de extra pengarna hamnar rätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".