Cheferna kände till uthyrningen

Det är på fler platser än i Gårda som räddningstjänsten har haft rum till uthyrning - något som chefer inom räddningstjänsten i Storgöteborg känt till.

– Detta har pågått under många år. Det är inte orimligt att tro att många chefter vetat om det här, säger Nils Andreasson, Räddningstjänstens chef i Göteborg.

Efter att P4 Göteborg i morse avslöjat att räddningstjänsten i Gårda hyrt ut rum på brandstationen till kollegor har nu Räddningstjänsten i Storgöteborg själva agerat.

De har genomfört en egen granskning av uthyrningens utbredning och kommit fram till att det rör sig om oredovisade intäkter på 70 000 kronor per år.

Kollegor ska har fått hyra en sovplats för 100 kronor per person och pengarna ska ha förvarats på stationen. Pengarna har inte redovisats och som förvarats på stationen ska enligt de själva ha gått till mat och förnödenheter på stationen.

Räddningstjänsten egna granskning visar sig också att flera av chefer inom räddningstjänsten känt till att uthyrningen men ändå inte agerat. Liksom att uthyrning av rum är vanligt på brandstationerna i göteborg och har förekommit på flera stationer under åren.

– Jag tycker att vi chefer på olika nivåer måste ta ett rätt stort ansvar i vi här och där har känt till de utan att agera.

Alexander Klaar
alexander.klaar@sr.se

Läs även: