Många elever blev vittnen till dådet

1:42 min

Flera elever på Bergsgårdsskolan blev vittnen till den 10-åriga flicka som knivskars i halsen i Hjällbo i förmiddags. Flickan vårdas på sjukhus. Enligt polisen med allvarliga skador.

– Jag gick till henne, jag skrek, sen det kom en fröken, säger Iman Al-Hayderi, som kom ut och såg flickan på marken.

Många föräldrar och barn från andra skolor kom under förmiddagen till Bergsgårdsskolan där polisen under några timmar spärrat av för att undersöka platsen närmare. Flera föräldrar kom också dit för att hämta hem sina barn. En av dem var Imans pappa Waleed Al-Hayderi.

– Jag tittade på henne och såg, hon är lite chockad tror jag, lite chockad. Men hemma vi ska prata med henne och lugna ner henne.

Är du själv orolig?

– Självklart, alla pappor ska vara det. Alla pappor och mammor och... Alla ska vara oroliga.

Eleverna på skolan samlades under förmiddagen i klassrum och matsalen för att prata om det som hänt.

– Sen vi gick dit, så jag gick till klassrummet. Sen kom polisen och pratade de med mig.

Polisen vet fortfarande inte hur knivskärningen gick till och insatschef Mats Haake säger att de förhör som hållits har gett en del motstridiga uppgifter. En man i 20-årsåldern har setts på platsen, men vid lunchtid hade polisen slutat söka efter gärningsmannen i området.

– Vi arbetar väldigt brett nu. Vi har hållit förhör med ett flertal människor och vi har även tekniska roteln här för att leta efter spår.

Hur letar ni efter gärningsmannen, har ni patruller ute?

– Inte just nu, är det inte folk ute i området, men det har funnits mycket folk och helikopter och så. Vi har försökt göra det till en allvarlig händelse, eftersom det är en allvarlig händelse.

Även bland eleverna utanför skolan fanns det många teorier om hur det hela gått till.

– Man blir rädd att det kommer hända igen.

Vad ska ni göra nu?

– Vi ska gå hem med pappa.

Åsa Welander
asa.welander@sr.se