Europeisk havsmässa till Göteborg

1:21 min

Politiker från hela Europa kommer till Göteborg i slutet av maj för en europeisk mässa där havspolitik står i centrum. Totalt fem miljoner kronor har det kostat att få hit evenemanget. I veckan var det socialdemokratiska kommunalrådet Anneli Hulthén i Bryssel för att diskutera Västra Götalands havsmiljö.

– Vi har haft ett gemensamt seminarium tillsammans med Chalmers, Västra Götaland och Näringsdepartementet för att locka folk till Göteborg lite senare i vår.  

Västekot träffar Anneli Hulthén vid Göteborgs hamn, som kommer att vara i händelsernas centrum den 20 till den 22 maj i år. Då går mässan "European maritime days" av stapeln i Göteborg.

En EU-mässa som en gång om året fixerar strålkastarljuset på maritima frågor i Europa.

Tidigare värdstäder för evenemanget har varit bland andra Rom och Bryssel.

Göteborgs stad och Västra Götalandsregionen har lagt 2,5 miljoner kronor vardera för att få mässan till Göteborg.

En skälig summa, enligt Anneli Hulthén.

–Ja, jag tycker att dessa frågor är värda de pengarna. Lyckas vi arrangera ett evenemang med ett seriöst innehåll i tre dagar som kostar stan två och en halv miljon så tycker jag verkligen det är värt pengarna.

Pengarna kunde inte lagts på någonting bättre?

– Allting kan alltid läggas på nånting som är bättre. Det är en prioriteringsfråga. Men för mig och för stan och också för Västra Götaland så är sjöfarten på något sett vår livsnerv, säger det socialdemokratiska kommunalrådet Anneli Hulthén.

Gustav Sandström

#link=304575#

031- 83 70 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.