Försök att ge invandrare samma chans till jobb

Nu tas ett steg av Göteborgs kommun för att invandra och svenskar ska ha samma chans att få jobb.

Ansökningar till kommunala jobb ska därför avidentifieras på försök i Göteborg för att invandrare inte ska diskrimineras.

Stadsdelsnämnderna i Centrum och Kortedala, samt Kulturförvaltningen får genomföra det försök med avidentifierade ansökningshandlingar som kommunledningen tidigare beslutat om. För att invandrare inte ska diskrimineras till kommunala jobb ska namn och uppgifter som avslöjar etniskt ursprung tas bort i ansökningarna.

Modellen har provats i mindre kommuner - enligt uppgifter med gott resultat. I Göteborg har andelen utlandsfödda i kommunal tjänst ökat något de senaste åren, till 15 procent, men det fattas en bit upp till de 20 procent av befolkningen som är utlandsfödda.

För att nå göteborgspolitikernas mål att kommunen som arbetsplats ska återspegla befolkningen skulle det behövas omkring 200 fler utlandsfödda på kommunala jobb. Det är svårt för invandrare att få annat än lågstatusjobb i kommunen. Det finns också exempel på invandrare som sökt många tjänster, men fått jobb först efter att ha bluffat med svenskt namn.

Nu blir det försök med avidentifierade ansökningar i tre nämnder. Att avidentifiera ALLA ansökningar skulle bli en för stor apparat enligt kommunledningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".