Frölunda-Djurgården 2-1

Pyöräläs drömmål stack ut när Frölunda slog DIF

Målkungen Mika Pyörälä gjort ett riktigt drömmål när Frölunda besegrade Djurgården med 2-1.

 Radiosportens Jonas Enarson valde "lagens lirare":
Frölunda: Mika Pyörälä
Djurgården: Kristoffer Ottosson.

– Vi har fyra bra lines som tuggar på och dom är trötta. Efter nyår så har vi fått en bra form och det är bara att köra på, summerade Frölundas Johan Sundström matchen.

Djurgården behövde poäng för att minska gapet till slutspelslagen. I stället blev det ännu en förlust mot Frölunda - den femte på lika många försök under säsongen.

När Mika Pyörälä hade gjort sitt sällsynt sevärda mål i slutet av andra perioden stod det 2-0 till Frölunda och Djurgården orkade inte resa sig.

Den finländske världsmästaren kom åkande på högerkanten och lurade först Fredrik Claesson med en yvig dribbling. Djurgårdsbacken släppte förbi sig Pyörälä på insidan. Sedan var det öppen is mot mål.

Frölundaspelarens avslutning var en sådan som Kenta Nilsson gjorde i Globen-VM 1989 - och som Peter Forsberg kopierade i OS-finalen i Lillehammer 1994. Först en dragning åt vänster, sedan en åt höger och en petning med enhandsfattning runt målvakten.

Tidigt i andra perioden stod Jari Tolsa mitt framför målvakten Gustaf Wesslau och styrde in Fredrik Erikssons backskott i powerplay.

Djurgården hade svårt att skapa rejäla farligheter, men i slutminuten kom en reducering i powerplay av Mattias Carlsson.

– Vi försöker att komma upp och trycka ned dem. Men vi lyckas inte hålla i pucken tillräckligt länge, summerade målskytten Carlsson.

Så var matchen:

Referent i Sportextra: Jonas Enarson

20. MÅL! Mattias Carlsson reducerar för Djurgården med 54 sekunder kvar.

19. Djurgården har tagit ut målvakten.

14. "Djurgården har givit det här ett rejält försök och skapat en riktigt farlig målchans", säger Jonas ENarson.

2. "Djurgården måste lyfta upp spelet och våga sätta tryck på Frölundas backar och som det känns är det precis det man försöker göra", säger Jonas Enarson.

Andra perioden:

19. MÅL! Mika Pyörälä utökar för Frölunda. "Hockeygodis på absolut högsta nivå. han snurrade upp backen å det grövsta och grundlurade målvakten med en foppadragning", säger Jonas Enarson.

15. "Djurgården är alls inte ofarligt, men det syns att Frölunda spelar med mer självförtroende", säger Jonas Enarson.

10. "Djurgården har svårt att göra mål. Man har skapat några chanser men inte fått utdelning", säger Jonas Enarson.

5. MÅL! Jari Tolsa ger hemmalaget ledningen. "Frölunda hade belägrat Djurgårdens zon utan att få till några målchanser", säger Jonas Enarson.

Första perioden:

20. "Ölvestad missar öppet mål", säger Jonas Enarson.

8. "Frölunda har startat i ett ursinnigt tempo och skapat en riktigt farlig målchans", säger Jonas Enarson.

"Frölunda är seriens bästa hemmalag och dessutom formstarka", säger Radiosportens kommentator Jonas Enarson inför matchen.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Frö-DIF 2-1

(0-0, 2-0, 0-1) 
Andra perioden: 1-0 (4.42) Jari Tolsa (Fredrik Eriksson, Joel Lundqvist) spel fem mot fyra, 2-0 (18.24) Mika Pyörälä (Fredrik Pettersson, Mathis Olimb).
Tredje perioden: 2-1 (19.06) Mattias Carlsson (Marcus Nilson) spel fem mot fyra.

Skott: 26-28 (8-6, 13-4, 5-18).
Utv, Frölunda: 1x2. Djurgården: 3x2.
Domare: Sören Persson, Lidköping, och Mikael Nord, Arboga.

Publik: 10 062.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.