"Vad vi kan göra är att tända ljus, be och förlåta"

6:06 min

Allmänheten uppmanas att komma till de planerade demonstrationerna på Kortedala Torg imorgon.

Efter den brutala misshandeln av en 61-årig man på Kortedala torg för drygt två och en halv vecka sedan kommer Nationaldemokraterna imorgon att hålla en demonstration på torget. Rättvisepartiet socialisterna planerar en motdemonstration. Polisen uppmanar allmänheten att komma till platsen och rustar samtidigt för att garantera säkerheten.

– Vi vill att båda demostrationerna ska kunna genomföras på bästa sätt. Därför är det viktigt att "vanliga" människor kommer hit och är ute och det brukar ha en lugnande effekt i såna här fall, säger Lars Klevensparr kommenderingschef på polisen.

Men ni har kallat det en särskild händelse?

– Tyvärr är erfarenheten att när "höger och vänster" finns på samma teritorium så brukar det tyvärr uppstå vissa våldsamheter. Vi kommer vara organiserade med extra bemaning och har dessutom kontinuerlig dialog med båda demostrationerna.

En av de som kommer att finnas på plats på Kortedala torg imorgon är Peter Brysch som är nära vän med den svårt misshandlade 61-åringen.

– Det här är ett hån, det är ett skämt det är en skymf mot Calle och hans värderingar att de ska ha en demostration mot de här pojkarna. Det är mörka krafter som är i rörelse och vad vi kan göra är att tända ljus, be och förlåta, säger Peter Brysch.

– Man tänker att det här hade kunnat vara jag. Att ge sig på honom är som att ge sig på en 10-åring.

Annika H Eriksson