Harald Treutiger sjukskriven efter hjärtinfarkt

7:43 min

Harald Treutiger fick i lördags en hjärtinfarkt och opererades i helgen på Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Det var under en fotbollsträning i lördags som Harald Treutiger insjuknade.

– Jag tränade fotboll med Öis oldboys mot Gais oldboys. Jag kände att det började smärta i bröstet och gick ner och spelade back istället för anfallare, där behöver man inte springa lika mycket. Men jag hade ingen ork utan fick luta mig mot stolpen efter minsta ansträngning.

Efter att lagkamrater ringt efter ambulans fördes Harald Treutiger till sjukhus där det konstaterades att ett hjärtkärl var igentäppt. Därför genomfördes en så kallad ballongsprängning.

– Ingen märkvärdig åtgärd för vården men väldigt märkvärdigt för patienten, säger Harald Treutiger.

Sedan dess är Harald sjukskriven från sitt jobb som programledare för P4 Morgon Göteborg.

– Jag känner mig ömklig och inte stursk men mycket bättre än för några dagar sedan. Jag var ute en vända men har ingen ork.  Men jag sitter i favoritfåtöljen och läser bok så det är ganska trevlig verksamhet. Så det är lite både och.

Beskedet kom som en chock för Sveriges Radio Göteborgs kanalchef Ylva M Andersson.

– Det var jätteförvånande och sorgligt. Han är otrolig vital och pigg, inte alls protoypen för vem man tror ska drabbas, säger hon.

Hur Harald kommer ersättas under den månad han är sjukskriven är i nuläget inte klart.

– Leif Hedegärd tar ett antal morgonar. Han har varit inne och arbetat med Cicci förut. Sedan så tittar vi på andra lösningar. Det ska vara en kille och en tjej, det är grunden. Men framför allt hoppas vi att Harald är tillbaka inom en månad, säger Ylva M Andersson.