Häcken - Mjällby 4-2

Waris Majeed sänkte Mjällby

2:04 min

Sprang ifrån Mjällby och gjorde sitt tredje och fjärde mål för säsongen när göteborgarna vann med 4-2.

Radiosportens Jonas Enarson utser Lagens lirare:
Häcken:
Waris Majeed
Mjällby: Pär Ericsson

– Vi är vassa framåt. Tyvärr släpper vi in två bakåt, är Häckens Mohammed Ali Khan korta sammanfattning om matchen.

Häcken fortsätter med sitt skalpellvassa kontringsspel.

I en kontring fintade och ryckte sig Waris Majeed loss och pricksköt vid Mattias Aspers vänstra stolpe: 3-1 i 57:e minuten.

Men en kvart kvar sprang den 20-årige ghananen sig fri på en långboll och skickade in matchdödande 4-2. Den dubbelt så gamla Patrik "Bagarn" Rosengren försökte hänga med men hann inte.

Detta var inte "Bagarns" match. I mitten av första halvlek balanserade Häckenanfallaren René Makondele med bollen vid kortlinjen. Rosengren fick uppfattningen att bollen varit utanför linjen och tog upp den med handen.

– Instinkten tycker jag var ganska tydlig på mig och bollen var klart ute, men tyvärr man ska inte ta upp bollen när inte domaren har blåst och vi fick en straff i röven, säger Patrik Rosengren.

Men bollen var i spel och Martin Hansson blåste straff. Mjällbyspelarna protesterade, men "Bagarn" borde vara tacksam över att han inte blev varnad för avsiktlig hands. I så fall skulle han också ha blivit utvisad eftersom han redan hade ett gult kort.

Makondele satte straffen och vänsterbacken Tom Söderberg dundrade sedan in 2-0 med ett jätteskott från drygt 30 meter.

Pär Ericsson och Dominique Kivuvu gjorde Mjällbymålen - lagets första i årets allsvenska - men Waris Majeeds vassa kontringsspel avgjorde på Rambergsvallen.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se