Människokropp funnen i Svartedalen

1:19 min

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mord sedan resterna av en människokropp blivit funna i skogsområdet Svartedalen nära Spekeröd. Enligt polisen ligger det nära tillhands att tro att det är kroppen efter den försvunna Marina Johansson som påträffats.

Det var ett hundratal personer stark skallgångskedja som organiserats av den ideella föreningen Missing people som sökte av området i och runt Spekeröd igår, på jakt efter Marina Johansson. Marina Johansson har varit försvunnen sedan juli 2010. Hon misstänktes då ha mördats.

Vid halvtretiden igår eftermiddagen blev polisen kontaktad eftersom dykare hittat "gods" i sjön Härsvatten. Fynden består av delar av klädesplagg och vad som kan vara skelettbitar. Strax därefter gjorde man ett andra fynd, denna gång på land. Detta var troligen resterna efter en människokropp inlindad i något material.

I en intervju med Västekot säger polisens presstalensman Björ Blixter att de fynd som gjordes i sjön inte är intressanta för utredningen. Däremot är fynden på land troligen kvarlevorna efter en människa.

_ Det ligger nära till hands att tro att det kan vara försvunna Marina, men vi kan förstås inte utesluta ännu att det rör sig om någon annan, säger Björ Blixter. Polisen har spärrat av fyndplatsen.

Fallet med den försvunna Marina Johansson fick stor uppmärksamhet och stora områden kring hennes bostad i skogskanten i Spekeröd har sökts av flera gånger.

I hennes hus hittades blodspår som enligt polisen betydde att hon mördats i huset. Misstankarna riktades mot en man som åtalades men friades i såväl tingsrätt som hovrätt.

Jessicka Kangasniemi är ordförande för Missing People Sweden som arrangerar skallgången.

– Ungefär 150 personer slöt upp till skallgången vilket är mindre än jag hade hoppats på.

Varför väljer ni att söka nu?

– För att det är jobbigt som förälder att inte få ett avslut. Vi vill hjälpa Marinas föräldrar att få avslut.

Vad ledde er till att söka vid sjön Härsvatten?

– Vi har haft hjälp av de som bor i närheten och av jägare som kan området och vet var undanskymda platser finns. Den här sjön är en sådan plats och därför letar vi där.

Ekot/TT